Cum să alegi blugii pentru gravide?

Cum să alegi blugii pentru gravide

Cum să alegi blugii pentru gravide și când e momentul potrivit să faci această achiziție - află răspunsul în acest ghid! Indispensabili în garderoba femeilor în general, blugii nu trebuie să lipsească nici din garderoba femeilor însărcinate. Îi poți purta indiferent de anotimp și în orice fază a sarcinii, asta datorită compoziției înalte de bumbac a acestui tip de material și a adaosului de elastan, atunci când vine vorba de blugii pentru gravide. Dar oare cum să alegi blugii pentru gravide și când e momentul potrivit să faci această achiziție?

Când să-ți cumperi prima pereche de blugi pentru gravide?

Se spune că blugii sunt primul articol de îmbrăcăminte din garderoba ta, anterioară sarcinii, la care va trebui să renunți și ultimul articol la care te vei întoarce după ce naști. Suntem 100% de acord cu această ipoteză și plecând de la ea vă spunem că nu trebui să aștepți să-ți crească burtica ca să poți să-i achiziționezi. Se crede adesea că trebuie să-i achiziționezi doar când burtica ta este mare și vizibilă. Nu e cazul să aplici această metodă, doarece pantalonii normali vor începe să te incomodeze din primele săptămâni de sarcină, în momentul în care uterul crește în dimensiuni și începe să apese pe vezică. De obicei vei simți că trebuie să schimbi pantalonii pe care-i porți în jurul săptămânii 8-10 de sarcină. Dat fiind faptul că privim achiziția acestor blugi ca pe o investiție pe termen lung, sugestia noastră este să achiziționezi acești pantaloni cât mai devreme în sarcină, să poți să te bucuri la maxim de ei. Nu doar că te vei simți mai confortabilă de la început, dar cu toate aceste opțiuni trendy care sunt disponibile în ziua de azi,  îți poți păstra și stilul vestimentar caracteristic ție. De purtat după sarcină, poți să-i porți până la 1 an după ce ai născut sau până când blugii anterior sarcinii o să ți se potrivească din nou, asta datorită confortului pe care ți-l oferă și a faptului că poți să le strângi talia pe măsură ce burtica rămasă după naștere se retrage.

Cum să alegi croiul potrivit în cazul blugilor de gravide?

Când vorbim despre croiul potrivit în cazul blugilor de gravide, nu ne referim la croiul pe picior al blugilor deși vom aborda puțin și acest aspect, ci la croiul în talie al blugilor, croi care va defini gradul de confort de care te vei bucura în cele 9 luni de sarcină. Dacă ești la prima sarcină, cu siguranță încă nu ai aflat că există două tipuri de construcții în talie și nu ști cum să alegi blugii pentru gravide în funcție de aceste două tipuri...

       1. Blugi gravide cu betelie înaltă sau medie << vezi modelele

blugi gravide cu betelie inalta

Această construcție este probabil cea mai populară și este caracterizată de acel material din bumbac elastic, atașat de talia pantalonilor pentru gravide, care urcă peste burtică, până sub sâni sau până în zona ombilicului, în funcție de specificul producătorului. Atenție însă, doar prezența materialului atașat de talie, nu transformă automat pantalonii în unii adecvați și confortabili pentru maternitate. Când achiziționezi astfel de pantaloni, e indicat să fii atentă la câteva aspecte. Un aspect important, care va defini confortul tău în lunile mai avansate ale sarcinii, este croiul taliei, care trebui să fie conic în bazin, nu cilindric așa cum este în cazul pantalonilor normali.

reglaj talie blugi gravide

Un alt aspect care merită să fie luat în considerare este prezența unor elemente de reglaj a taliei. Există pe piață, din păcate, și blugi pentru gravide care nu au talie ajustabilă, asftel că nu-i poți purta din primele luni de sarcină, și nici după ce naști, pentru că vor cădea de pe tine. În cazul blugilor pentru gravide , îți recomandăm să alegi blugi care să prezinte aceste elemente de reglaj a taliei (de obicei 2 nasturi situați de o parte și de alta a bazinului si un elastic cu mai multe poziții de reglare) în zona în care se îmbină betelia (bumbacul de peste burtică) cu materialul din denim. Toți blugii de la Safimama au acest sistem. În cazul altor pantaloni, din materiale mai usoare, poti sa alegi si constructii care au sistemul de ajustare pozitionat in partea de sus a beteliei. Deloc de neglijat este calitatea materialului care urcă peste burtică. Acest material are rol de susținere ușoară a burticii dar nu trebuie să strângă sub nici o formă. Este recomandat să aibe în compoziție o cantitate mare de bumbac dar și puțin elastan pentru a permite creșterea burticii.

      2. Blugi gravide cu talie joasă << vezi modelele

La prima vedere par niște blugi normali, dar care au niște inserții elastice în lateral. Dacă te uiți mai bine la ei, vei observa totuși că nu sunt chiar niște pantaloni standard, având un croi cu talie joasă și conicitate în bazin( blugii normali sunt cilindrici în bazin), fiind mai largi în partea de sus a taliei. Și la aceste modele de blugi cu talie joasă poți să ajustezi talie. Acest lucru se face cu ajutorul a 2 năsturei dispuși în partea din spate a pantalonului și un elastic cu mai multe poziții de reglare. La începutul sarcinii, vei strânge acel elastic, pentru ca, în funcție de evoluția burticii sa-i dai drumul mai târziu. De obicei au două inserții elastice în lateralul bazinului, dar pot avea și toată talie elastică în partea din față

blugi gravide cu talie joasa

blugi gravide cu talie joasa

Genul acesta de blugi pentru gravide este alegerea perfectă în sezonul cald, când nu-ți dorești încă un rând de material peste burtică, cum se întâmplă în cazul blugilor de gravide cu betelie înaltă. Îi poți purta în toată sarcina și chiar și după, fiind perfecți în perioada postnatală, când nu vrei să porți blugi care să te strângă peste o eventuală operație de cezariană. Acest tip de blugi nu este însă recomandat femeilor cu burtica foarte joasă. Neavând materialul peste burtică care sa-i susțină, în cazul burticilor poziționate foarte jos, acest model de blugi va avea tendința să coboare.

Cum să alegi croiul pe picior și să arăți sexy purtând blugii de gravide preferați?

Dat fiind faptul că deja ști cum să alegi talia perfectă a blugilor pentru gravide, vom aborda puțin și partea de croi pe picior, care să-ți avantajeze noua siluetă. Datorită schimbării proporțiilor din sarcină e posibil să fii nevoită să ajustezi stilul blugilor pe care îi porți la noile forme. Cele 4 tipuri de bază de blugi pentru femei, se regăsesc și în tiparele producătorilor de blugi pentru gravide:

        1. Blugi slim pentru gravide

blugi slim pentru gravide

Modelele slim- sunt strâmți în partea din spate și pe coapse, în timp ce pe picioare sunt mai lejeri. Pantalonii slim se combină foarte bine cu o pereche de pantofi sport sau cu adidași, dar îi poți purta și pe tocuri. Balansează bine aspectul întregului corp fiind recomandați graviduțelor care și-au păstrat bine proporțiile și în sarcină.

       2. Blugi skinny pentru gravide

Spre deosebire de modelele slim, care sunt mai lejere pe gleznă, blugii skinny sunt mulați pe picior de sus până jos. Sunt cei mai strâmți dintre toți. Atât de tare se mulează pe corp, încât unii medici au spus că nu fac bine sănătății. Pe baza acestui principiu și al faptului că piciorele femeilor însărcinate mai au și tendința să rețină apă, acest model de blugi nu este foarte bine reprezentat în magazinul nostru.

       3. Blugi drepți pentru gravide

blugi drepti pentru gravide

Celebri! Sunt strâmți pe coapse și fund și coboara de-a lungul piciorului drept, fara sa se largeasca sau îngusteze. Se potrivesc perfect pe cizmă, fără să fie însă largi. Sunt perfecți pentru a vă alungi și a da impresia de subțire. Buni pentru cele mai multe tipuri de silueta, dar mai ales pentru mămicile mai voluptoase care nu simt nevoia să evidențieze toate formele. Echilibreaza minunat silueta gravidelor cu coapsele voluminoase.  

          4. Blugi boyfriend pentru gravide

blugi boyfriend pentru gravide

Deși nu fac parte din tipurile de bază de blugi pentru femei, după cum le spune și numele, sunt foarte populari si bine-nțeles prezenți și în garderoba femilor însărcinate datorită confortului sporit pe care-l oferă croiul larg, talia lată și joasă. Genul acesta de blugi păcălește foarte bine imaginea ușor pliniță a femii însărcinate iar dacă sunt combinați cu pantofi cu tot, alungesc picioarele și te fac mai înaltă și mai slabă. Atanție însă la înălțimea tocurilor, nu vrei să-ți suprasoliciți coloana vertebrală și așa supusă unor modificări fiziologice în cele 9 luni de sarcină

Cum să alegi mărimea adecvată când cumperi blugi pentru femeile însărcinate?

Aici lucrurile se rezolvă simplu dacă alegi mărimea anterioară sarcinii. Dacă iei normal în greutate, nu vei fi nevoită să schimbi mărimea. Nu-ți recomandăm să alegi o mărime mai mare pentru că, din păcate, nu avem un glob de sticlă în care să te privim în viitor și să vedem că vei lua sau nu mai mult în greutate. Dacă ești însărcinată cu gemeni sau ști dintr-o sarcină anterioară că ai luat peste medie în greutate, poți să alegi totuși o mărime cu un număr mai mare.

La Safimama avem blugi de la brandul Mamalicious, cu gamă de mărimi standard de la 26 inch (34 european) la 33 inch (48 european) dar avem și unele modele de blugi pentru gravide XXL

 modele care vin cu gama de mărimi extinsă până la 36 inch(56 european- echivalentul a 3XL)

Dacă dorești să afli mai multe sau să te asistăm în alegerea mărimii potrivite pentru blugi, vino la magazin sau sună-ne la 0771 089 258. Cineva e gata pregătit să te sfătuiască.

Alege-ți stilul și poartă-i cu drag!